Fietsen Van De Water in Kasterlee: Home Fietsen Van De Water in Kasterlee: E-mail Fietsen Van De Water in Kasterlee: Info   Facebook
Fietsen Van De Water in Kasterlee
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
Cyclefit.jpgcyclefit2.jpg

Fietsen - Cyclefit

CycleFit

Cyclefit meetsysteem voor Mtb, Koersfietsen en Cyclocross. U wordt opgemeten en de fiets wordt opgebouwd en afgesteld naar uw maat.  Bij aankoop van een nieuwe fiets is de meting gratis.

Wat is Cyclefit?

Met Cyclefit gaat men snel en efficient een aantal lichaamsmaten bepalen. Op basis van deze maten kan de fiets optimaal worden afgesteld.

Voor het bepalen van de framehoogte en de hoogte van het zadel meet Cyclefit de binnenbeenlengte en de schoenmaat. Om de terugstand van het zadel te kunnen berekenen meet Cyclefit de bovenbeenlengte. Ook de cranklengte wordt met behulp van deze metingen vastgesteld. Wanneer het zadel aanzienlijk omhoog moet, doet men dit best geleidelijk. De lengte van het frame, de afstand tussen zadel en stuur en de stuurhoogte worden bepaald door de lengte van de romp en van de armen. De stuurbreedte tenslotte is afhankelijk van de schouderbreedte. Als de geadviseerde hoogte van het stuur zorgt voor een pijnlijke rug dan kan men de stuurnok hoger afstellen.

Cyclefit zet ook de fietsers op een juiste manier op hun fiets!  Dat geldt niet alleen voor volwassen fietsers, maar zeker ook voor junioren en nieuwelingen in de groei. zij kunnen door regelmatige metingen behoed worden voor een verkeerde zit en de daaruit voorkomende klachten.